zondag 24 mei 2015

Mislukt... Of niet...

Ik ging voor een uitdaging... Uitdagingen kunnen lukken maar ook mislukken. Spijtig genoeg is het bij mij mislukt.

Of toch niet helemaal.

Ik heb getwijfeld of ik het resultaat hier zou laten zien, maar uiteindelijk vind ik het toch een mooi kledingstuk. Ik heb het paneel al zo dikwijls zien verschijnen in kinderjurkjes maar ik vind het zo'n mooie stof dat ik dit wel voor een volwassen kleedje wou gebruiken.

Een uitdaging dus en tja, die uitdaging is niet geworden wat het moest zijn.
Het is nét iets te klein voor mezelf en de kleur flatteert me helemaal niet.
Tja, ik heb dit patroon (belladonna dress) zo moeten aanpassen om de paneelstof mooi te laten uitkomen dat ik er nét iets teveel heb moeten afhalen.

Dus hopelijk is er iemand in mijn familie- of vriendenkring die dit kleedje met veel plezier zal dragen. Ik ga in ieder geval op zoektocht...

Ach ja, uit fouten leer je!



The princess and the frogs

Inkalily Fabrics! Een nieuwe ontdekking...

Inkalily is een spaans merk met ongelooflijk mooie stoffen, de tekeningen die erop staan zijn precies met de hand getekend!
De prijzen per meter zijn heel schappelijk maar doordat het vanuit Spanje moet komen lopen de verzendkosten wel een beetje op!
Maar dankzij het wereldwijde web ken ik ondertussen al heel wat dames die dezelfde passie delen én die ook wel een bestelling wilden plaatsen bij Inkalily, kwestie van de verzendkosten wat te delen!

Laat ik deze toffe dames maar online-sewing-friends noemen... Ik heb ze nog nooit gezien maar toch kennen we mekaar precies ;-)
Volgend jaar in februari (lijkt nog zo ver weg) ga ik trouwens met sommige van hen op sewing-weekend. Een gans weekend met een toffe bende in een huis waar iedereen dezelfde gezonde verslaving heeft, naaien!
Geen kids die naast je staan te zeuren, geen was en plas, geen potje koken... Enkel en alleen je hobby uitoefenen met een toffe groep! Ik ben nu al aan het aftellen...

Maar soit, we wijken af... Inkalily en de groepsaankoop...
1 probleem, kies maar eens een stof uit... Ik denk dat ik een uur op hun webshop heb zitten kijken en ik bleef twijfelen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor 'the princess and the frogs' gegaan. Een tweede stofje heb ik ook nog gekocht maar dit verklap ik nog niet, er moet namelijk nog een cadeautje van gemaakt worden!

Ik wou eens een ander jurkje dan de A-lijntjes of het basiskleedje van SVDHZ.
Net op dat moment postte Minniemie een creatie van dit patroon, de Lily Fawn dress van Willow&Co. Yes, deze zal het worden!
Minniemie is trouwens één van mijn favoriete blogs! Haar smaak is helemaal mijn ding, ik heb al veel inspiratie uit haar blog gehaald!

Het maken van de jurk ging redelijk vlot maar net zoals bij haar had ik dezelfde problemen met de mouwen en had ik dezelfde stress bij het passen van dit kleedje. Er isnamelijk geen rits maar door de cross-over yoke is de halsopening wel wijd genoeg om het aan te krijgen.

Jammer genoeg is het kleedje nog net iets te groot, te lang en iets te wijd... Gezien mijn pruts haar kleerkast uitpuilt met kleedjes ga ik dit nu niet aanpassen maar rustig aan de kapstok laten hangen tot het wel mooi aanpast. Dus, deze keer geen aan-foto's, die zullen voor binnen een maandje of 2 zijn ;-)








zaterdag 16 mei 2015

Bambiblauw + Ava Dress = perfect match

Al een tijdje keek ik uit naar de release van het patroon "Ava Dress".
De Ava Dress heb ik bij toeval ontdekt en gelukkig maar want ze is zo mooi!

Het is een Australisch ontwerp en je kan het aankopen op de blog van Bubby and Me.

Toen ik deze jurk zag wist ik al direct welke stof ik ervoor zou gebruiken én dat deze stof zou dienen voor het verjaardagsjurkje van onze kleine meid. Ik had namelijk nog een paneelstof van Bambiblauw in mijn kast liggen. Die stof had ik ook net op tijd gekocht want ze is 'hot' in de naaiwereld!

Ik wou iets helemaal anders maken met die paneelstof! Ik zie er zoveel leuke, mooie kinderjurkjes van verschijnen maar nog nooit heb ik er een volwassen jurk van gezien! Ik moest en zou dit proberen, het is gelukt ook, maar spijtig genoeg is het kleedje iets te smal voor mij! Foto's volgen hier zeker nog van.
Ik had daar nog 1 paneel van over, perfect dus om die Ava Dress te maken.

Zo gezegd, zo gedaan...
Je bent er wel even zoet mee. Die mouwen, de kraag, de knoopsgaten (waarvan er eentje trouwens iets te hoog staat!) Het bovenstukje heb ik wel moeten versmallen voor mijn magere spriet...
Na 3 avonden was ze klaar, van alle jurken die ik al gemaakt heb staat deze toch wel in de top 3! Dit is echt één van mijn favorieten!








woensdag 13 mei 2015

A touch of gold

Donkere kleuren voor kinderen... Voor vele mensen is dit not done! 
Voor mij een reden om het net wel te doen!

Mijn meisje staat ook wel met donkere kleuren, hier kan je dat trouwens nog zien. 

Ik zag deze stoffen vorige week passeren op de facebookpagina van Madeline en toen ik ze in realtime zag was ik helemaal overtuigd!
Na het maken van de jurk had ik nog genoeg stof over om een clutch voor mezelf te maken. Net goed want volgend weekend moeten we naar een huwelijksfeest!

De laatste dagen zit ik weer volop in een naaiperiode, elke vrije moment zit ik achter mijn naaimachine of achter mijn spiksplinternieuwe overlock! Er zijn nog wat mooie stukken gemaakt maar die moeten nog eventjes 'geheim' blijven ;-)

Meer uitleg heeft dit allemaal niet nodig, laat de foto's maar voor zich spreken...


Patroon: Basisjurk SVDHZ 2 met 'origami path' (tutorial Straight Grain)


Patroon: Tilly clutch uit 'Mijn tas'


zondag 10 mei 2015

Stripes and pink

De zomerdagen komen eraan (hoop ik toch) dus het is hoog tijd om de zomergarderobe van ons pruts aan te vullen!

Deze week heb ik me gewaagd aan een nieuw patroontje dat nog maar net uitgekomen is nl. de ava dress.
Persoonlijk vind ik dit één van de mooiste jurken die ik al gemaakt heb maar nog eventjes geduld, ik heb nog geen tijd gehad om er mooie foto's van te nemen. Bovendien is het een kleedje voor ons pruts haar verjaardag deze week! Jaja, ze wordt al 2 jaar!!!

Vandaag heb ik op 1,5u een jurkje in elkaar gestoken én een bijpassende legging! Ja, je leest het goed, het ging super vlot!
Met kerstmis heb ik het 2de boek van Stof voor Durf Het Zelvers gekregen en ik was direct weg van de terugflapmouwtjes. Reden te meer om dit eindelijk eens te proberen...

Uiteindelijk is het bijna exact hetzelfde kleedje geworden als in het boek! Ik had nog een streepjesstofje liggen en een restje roze katoen! Waarom dan niet hetzelfde maken... Na een uur was mijn jurkje af, eens je het basispatroon kent is het zo leuk om ermee te spelen!

Van een restje zwarte tricot heb ik op een half uurtje tijd een legging gemaakt. Ik gebruikte hiervoor het 'Viola Legging' patroon uit La Maison Victor editie 2 maar ik heb er wel een kortere versie van gemaakt. Hier gaan er zeker nog van volgen!!!

Mijn zotte mie was er blij mee, mama ook en het zonnetje was van de partij! Wat wil je nog meer!



zotte doos!