zondag 31 augustus 2014

Hier ben ik !


Dan toch...
Jaja, ik ben overstag gegaan! Ik stap mee in de wondere wereld van blogland.

Waarom ?
Omdat achter elk kledingstuk, elk accessoire, elke tutorial, elke mislukking toch een verhaal zit. En die verhalen wil ik delen met jullie in de hoop dat ik iemand kan verder helpen, dat jullie me kunnen verder helpen of gewoon om even jullie mening te horen.

Maar, hoe begin je aan een blog?
Dagen, weken speel ik al met het idee om een blog te beginnen. Mijn interesse werd gewekt door de vele leuke blogs die jullie hebben. Dagelijks bekijk ik mijn favorieten: compagnie-M / Minniemie / Emma en Mona / Leven met Liv / Khadetjes / Madeline de Stoffenmadam / Mamadammeke / ......... en zo kan ik nog wel eventjes verder gaan!
Hieruit haalde ik super veel inspiratie en heb ik zeker veel bijgeleerd dankzij de geweldige tutorials!
Wat ik zeker nodig had was een naam die knalt ! Boenk erop ! Maar begin maar eens te zoeken, echt niet gemakkelijk. Met behulp van een super toffe madam, die me trouwens de basis van het naaien heeft geleerd en me al dikwijls uit de nood heeft geholpen, kwam ik op de naam DoDidIt!
Benieuwd wat jullie ervan vinden!

Sinds de geboorte van mijn prachtige dochter in mei 2013 zat ik met een probleem. Ik zie heel graag leuke, stoere, kleurrijke kledingstukken maar dan kom je dikwijls uit bij merkjes die wat prijziger zijn.
En ineens kwam mijn allerbeste vriendin af met de vraag of ik meeging naar de naailes? Zo gezegd, zo gedaan, daar stonden we dan met onze naaimachine waar we nog niet eens de draad van konden opzetten.
Maar wat een fantastische madammen gaven deze lessen, een moeder en dochter, die geweldige stukken uit hun machine toveren, hebben ons de kneepjes van het vak geleerd. Sindsdien ben ik helemaal in de ban van het naaien! Het herinnert me ook aan mijn moeder, zij maakte onze kleertjes vroeger ook zelf. Dezelfde jurkjes voor mij en mijn zus, iedereen dacht dat we tweelingzusjes waren ;-)
En ik, als kersverse mama, begon ook te naaien voor mijn dochter, op de stikmachine van mijn moeder!

Al snel zat ik elk vrij uurtje thuis te stikken, dikwijls heb ik gevloekt en geprutst tot in de late uurtjes maar door fouten te maken leer je dikwijls het snelste. Mijn eerste werkje was de jumpsuit van Kiind met een geweldig stofje van Klijntje. En al snel volgde een slaapzakje ook volgens de tutorial van Kiind, deze keer kwam de stof van Misses Needle.

Voor meisjes vind je patronen met hopen, rokjes en kleedjes bij de vleet maar een stoere broek voor mijn eens zo stoere meid is niet zo snel te vinden. 
Ik ben gek van de Jacob broek van Zonen09 maar spijtig genoeg begint dit patroontje pas aan maat 92. Mijn kleine meid is echt klein én fijn, dus dat zal nog eventjes duren voor ze hierin past. Op zoek dus naar een ander gelijkaardig patroontje.

Dankzij een toffe groep op Facebook kwam ik al snel uit bij de Ben&Mia Pants
Patroon direct besteld, een stofje uit de kast genomen, knopen uit de oude collectie van mijn grootmoeder, een restje voor de voering en we kunnen beginnen! Een hele avond heb ik erop gezwoegd maar ze was af! Geen gefoefel met het patroon, overal mooie naden, de handleiding correct gevolgd (voor de eerste keer denk ik), en dan kom je op dit prachtstukje! 
Sinds mijn eerste kennismaking met dit wonderbaarlijke machine is er een jaar voorbij gegaan! Ik heb al vele creaties gemaakt maar ze hier allemaal zetten zou wat teveel plaats in beslag nemen. Als jullie benieuwd zijn, hier kan je ze allemaal bekijken !


1 opmerking:

  1. Knap gedaan en op zo'n korte tijd al zo'n broek naaien! Ik ga je zeker volgen!

    BeantwoordenVerwijderen