zondag 1 november 2015

Rood cape(je) in het bos + selfish sewing

"Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Zo alleen, zo alleen
Zeg Roodkapje waar ga je heen?
Zo alleen?"

Dat liedje wordt hier de laatste dagen menigmaal gezongen, samen met nog vele andere liedjes weliswaar.

Vorig jaar werd ik helemaal verliefd op de Sophie Jacket, een toffe cape voor kleine meisjes.
Toen heb ik er 3 gemaakt, zowel voor ons pruts als voor de nichtjes.

Tijdens de Belmodo Fashion Days zag ik een zalig mooi couponnetje van de stof bij de topontwerper Christian Wijnants! Te weinig om iets voor mezelf mee te maken maar perfect voor de dochter!
Opnieuw maken we dus een klein roodkapje van haar, net zoals vorig jaar maar nu is de stof veel aangenamer. De voering is een lekker warme sweaterstof en de 2 gouden knoopjes maken het geheel af!
Of nee, ze wou rode haarrekjes én rode nagellak om helemaal zoals Roodkapje te zijn!

Je hoort het al, Belmodo Fashion Days / iets voor mezelf maken / ...
De laatste tijd is het hier wat rustiger op de blog omdat ik me eraan gewaagd heb om avondschool te volgen. Het is niet simpel, alles moet perfect zijn, patroon tekenen, daar zijn de geodriehoeken opnieuw, alles moet tot op de mm juist zijn, pure wiskunde soms, ..... So Not Me!
Maar oh zo de moeite waard!
Alles wat je maar in je hoofd hebt kan je maken, elk patroon wordt helemaal nagemeten tot het helemaal perfect is...
Uiteraard met heel veel hulp (die echt wel nodig is) van onze fantastische lesgeefster en een leuke babbel van de medecursisten. Wat ik op die paar weken al bijgeleerd heb en welke creaties ik al gezien heb van de groep, daar valt mijn mond van open! Daar kan ik alleen maar bewondering voor hebben!

Dus ja, ik doe aan 'selfish sewing' zoals dat zo mooi heet.

Mijn eerste kledingstuk is volledig nagemaakt van een bestaande blouse die ik al zoveel gedragen heb dat die echt rotversleten is!
2 avonden heb ik eraan versleten om het patroon te tekenen en de stof te knippen, wat was ik blij dat die naaimachine er eindelijk was.
Het is een zalige blouse om te dragen alleen is de voorkant nog iets te wijd, daar ga ik de volgende keer nog een kleine aanpassing doen.

Geniet van (de overload aan) foto's zoals wij genoten hebben van het zalige najaarszonnetje in het Kabouterbos in Kasterlee! Het was een geweldige dag!


Waar zijn die kabouters nu?!Cape
patroon: Sophie Jacket / Coupon Christian Wijnants
Blouse 
patroon: selfmade / Stof: voorkant glittersweater / achterkant crêpe (De Stoffenmadam) 5 opmerkingen:

 1. Mooi! zowel de cape, de blouse als de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh zo leuk! Heel mooi modelletje van cape. Ik denk dat ik die ook eens ga gebruiken. Zo schattig! En jouw blouse vind ik ook heel geslaagd. Ik zie dat wel graag, zo een combinatie van tricot en niet rekbare stof en effen en print. En de fotoshoot is super, al die mooie herfstkleuren, jullie stralen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schattig roodkapje-met-staartje! Jullie zien er een leuk duo uit. Ik ga je blog in mijn leeslijst zetten! Groetjes
  http://miezemuizejongskes.blogpost.be

  BeantwoordenVerwijderen