zondag 6 maart 2016

Tinny Dress & Henry Hoodie

Mijn eerste werkstukje op ons naaiweekend was de Tinny Dress.
Al die mooie tinny jurkjes die de revue passeerden deden me watertanden om er zelf aan te beginnen.

Al van in het begin was ik weg van het colourblock bovenstukje... Die driehoek erin, het doet het hem toch! Met de stof heb ik echt een koopje kunnen doen bij onze welbekende Marte van Compagnie-M! Een pareltje is het geworden!

Een cirkelrokje aan het bovenstukje en onze meid kan lekker heen en weer zwieren!
Zoals de meeste papa's wel al ervaren hebben, de mama's maken mooie kleertjes voor de kindjes maar die papa schiet er meestal over ;-)
Wel, daar heb ik verandering in gebracht. Net op tijd verscheen de nieuwe La Maison Victor, net 1 dag voor ons weekend begon! Daar stond dé perfecte hoodie in! De Henry Hoodie...
Snel snel nog naar De Stoffenstraat waar ik even twijfelde over de stof maar gelukkig is er daar altijd iemand aanwezig om je toch dat kleine beetje te overtuigen en/of te helpen in de oneindig grote stoffenkeuze! Achteraf bekeken ben ik heel blij met de stof, ze komt goed tot haar recht.
Als ik moest afgaan op de matentabel moest ik voor mijn ventje een XL maken. Gelukkig heb ik in de naailes al vele uurtjes patroontekenen gehad zodat ik wist dat ik het patroon moest nameten. Wat bleek het resultaat te zijn?! Mijn ventje had een XS nodig! Groot verschil dus...
Collega naaistertjes, nameten is de boodschap!
Voor de camera ga ik mijn ventje niet krijgen, maar geloof me... Hij past perfect! Hier gaan zeker nog een paar versies van komen.
Ik kwam thuis van het weekend, moe maar super enthousiast en heel nieuwsgierig naar de reacties... Mijn meisje zag dit kleedje, haar oogjes fonkelden en ze zei: "Passen he mama!!!"

Daar doe je het toch voor!4 opmerkingen:

 1. twee keer mooi! en al je nog mannenpatroontips zoekt, ik heb er nog eentje: http://naaisgerief.blogspot.be/2016/02/mijn-vriend-is-volkomen-normaal.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die had ik inderdaad ook al eens gezien! Mooie versie van jouw...

   Verwijderen
 2. Ik zag je prachtige naaisels al in 't echt :) Zo veel verschil seg, XL naar XS? Mag ik vragen welke dingen je dan precies (of vooral) nameet?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik meet op het patroon de breedte van de taille en borstomtrek na vooraleer ik het overteken... Zo merk je dat het soms toch niet overeen komt met de matentabel. Als de borstomtrek bv 90cm is moet je dit delen door 4 (2 halve voorpanden en 2x achterpand) om de breedte te zien op je voorpand... Het zou dan rond de 22,5cm breed moeten zijn zonder naadwaarde. Moeilijk om zo uit te leggen wel...

   Verwijderen