donderdag 18 mei 2017

Blogtour *Nena* jurk én top

Beginnen met een blanco blad en potlood - Eindigen met een nieuw zomerjurkje én top!
Dat is nu iets waar ik stikjaloers op ben.

Ondertussen kan ik wel zeggen dat creativiteit in de vingers zit maar echt iets geheel nieuws maken, nee dat lukt me toch niet.
Gelukkig zit er veel talent in ons kleine landje en delen deze topontwerpsters maar al te graag hun patronen met ons, waaronder ook Katrien van Kaatjenaaisels.
Zij heeft deze keer alles uit de kast gehaald en heeft voor een zeer mooie zomerjurk/top gezorgd.

Ik koos ervoor om de jurk te maken en gebruikte een echte vintagestof die nog in mijn kast lag. Deze heb ik nog kunnen redden uit de stoffenvoorraad van de grootmoeder en later bedacht ik me dat ik hierin ook de SimpleDress van Kaatjenaaisels gemaakt heb.

Het was lang geleden dat ik de instructies van een patroon zo nauwgezet moest volgen, het is geen standaard patroontje maar dat maakt het net leuk en zorgt nog eens voor een uitdaging. Hierdoor heb ik ook weer enkele leuke technieken bijgeleerd zoals bv een Engelse naad stikken. Wat is de afwerking wondermooi hierdoor!
Het lintje aan de voorkant stikte ik niet dicht zodat je ook hier een mooi strikje kan maken.

Foto's nemen is in 2 keer gebeurd.
De eerste keer was het niet zo'n mooi weer dus hebben we het jurkje gecombineerd met een leuk jeansjasje en toffe haarband.
Als ik mijn meid zo zie dan smelt ik helemaal...




Voor de 2de poging hebben we gewacht op goed weer én was Jules de klaspop erbij! 
Uiteraard moest die bij op de foto!









Ben je ook weg van dit patroontje? Ga dan nu snel naar de webshop! Tot het einde van de blogtour krijg je 10% korting op de hele shop met de code HAPPYNENA!

En wil je nog meer mooie tops en jurken bekijken, kijk dan snel even bij deze testers:


4 opmerkingen: