zondag 18 januari 2015

Yes I did it !

Een print mooi laten doorlopen... Kan niet anders dan ontzettend moeilijk zijn (dacht ik)! Maar het is toch ook zo mooi!

In mijn ogen is een jurk pas écht af als alles mooi uitkomt en de tekening mooi volgt door je rits. Als er nu één iemand is die dit kan dan is het Deborah Sluijs wel !
Een madam met een fantastische blog die ik al volg van in het begin van mijn naaiavonturen!
In mijn ogen is zij echt wel de top van de naaisters, wat zij vanonder haar machine tovert is elke keer af !
Doorlopende prints, mijn droom maar tegelijkertijd mijn nachtmerrie! Want ik die altijd snel, snel en helemaal niet perfect kleedjes ineen steek, hoe kan ik nu zo perfect recht knippen, recht stikken, het geduld ervoor hebben.... Maar, ik moest en zou dit leren!

Zalig dus dat er een workshop gegeven werd bij Madeline, een hele dag tussen gedreven naaisters met als 1 doel: een mooi kleedje voor de dochter mét een perfecte doorlopende print ! Want één voor één waren we perfectionistes... Meerdere keren werd de rits losgetornd, werd er gevloekt, gesakkerd maar uiteindelijk is het bij iedereen gelukt!
Met dank aan Deborah voor het geduld, de vele tips, het helpen én ons te leren hoe we nu toch die print kunnen laten doorlopen. Het is helemaal geen nachtmerrie meer nu, integendeel, als je de techniek beet hebt is het eigenlijk best makkelijk!

Uiteraard ook merci aan Nancy van Madeline voor de hulp, het soigneren van de cursisten, de lekkere soep en de lekkere lunch!

Mijn stofjes komen beide van De Stoffenstraat in Kasterlee (zij hebben nu ook een webshop!) . Zoals jullie zien heb ik eens voor iets anders gekozen, geen stoer stofje deze keer maar een mooi bloemenstofje. Het kleedje is een echt pronkstukje geworden, ik kreeg ook de opmerking: Ooooh, precies een echt poppenkleedje.
En ja, ik moet ze gelijk geven. Het is een echt jurkje voor een poppemieke.

Ik ben dit niet gewoon bij ons kleine pruts maar het is wel leuk! Het mag ook eens girly-girly zijn!
Het rokje is nog ietsje te lang maar dat zal niet lang meer duren (ze groeit als kool!) 

Jaja ik ben trots op dit stukje! Yes I did it!!!!Enkele detail foto's...

Check die rits... Woohoo ! :-D

En natuurlijk enkele aan-foto's


5 opmerkingen: