woensdag 14 januari 2015

3 tassen...

Deze keer eens geen kledingstukken maar leuke accessoires. 
Ons kleine pruts is de laatste tijd gek van tekenen ('ekene' in haar taaltje) met als gevolg dat hier overal kleurpotloodjes liggen. Het boek Zo Geknipt 2 ligt hier al een tijdje en van in het begin vond ik het tipsy tasje helemaal mijn ding.

Pluspunt van dit tasje is dat je er je restjes stof in kan verwerken. 
Zo gezegd, zo gedaan en na een avondje werk staat mijn pennenzak in elkaar. Ik had er wat schrik van, want die scheve rits en al die stukjes leek me niet evident. Niets was minder waar, het ging heel vlot!De pennenzak is de grootste versie, de kleinere versie is dus ideaal voor een make-up tasje en laat dat nu iets zijn wat ik nog mis. Mijn make-up ligt op een hoopje in een doos, een mooi tasje mist er nog! Et voila...
Zoals de titel van deze post al zegt heb ik 3 tassen gemaakt. 
De 3de is een grote tas waar je alles in kwijt speelt en je dikwijls op vloekt maar ze heeft toch ook haar voordelen! Geen gesleur meer met een extra luiertas want alles past in deze ene tas en in de week is het de perfect werktas want je drankje en boterhammetjes kunnen er zonder problemen bij! 

Voor het patroon heb ik me gebaseerd op de 'Lena' uit het boek 'Mijn Tas' van deze blogmadam
De eerste keer dat ik met skai (nepleer) heb gewerkt, niet altijd even gemakkelijk want het schuift gemakkelijk vanonder de naaimachine. Veel gesakker als gevolg dus ;-)
De tas had naar mijn mening we wat steviger mogen zijn maar dat weten we dan weer voor een volgende keer!


1 opmerking: