zaterdag 30 april 2016

Een boerinnekes kleedje...

Toen Tinne van Pindanutjes onlangs haar nieuwe stofjes online zette ben ik de dag erna in mijn auto gesprongen om ze te gaan halen!
Soms zie je iets en moet je dat gewoon hebben... Hhhmmm, het begin van een verslaving misschien?!

Ik was echter té snel! Het stofje lag nog niet in de winkel en jammer genoeg kon ik niet meer langskomen tijdens hun openingsuren die week.
Tot Tinne zei: "Kom anders maar langs als de winkel gesloten is, ik ben hier toch!"
Wat een service, wat een topverkoopster, wat een winkeltje!En neen, ik krijg hier geen credits voor maar als het goed is mag/moet het ook gezegd worden!

Ik wist direct dat dit stofje ideaal was voor de Tinny Dress maar ik wou een combinatie maken van de oudere Tinny versie met de nieuwe en dan vooral voor de mouwtjes! Hoewel ik dit bijna nooit doe bij een katoenen jurkje was ik direct weg van de tulp mouwen. Het was eventjes zoeken en ik heb het mouwtje eerst eens getest met een reststofje maar eens je de techniek beet hebt is zo mooi afgewerkt.

De tulpmouwtjes heb ik gemaakt met een contrasterende stof met dezelfde print maar wel in een andere kleur, de donkerblauwe paspel maakt het geheel af.
Om deze stof nog te laten terugkomen heb ik de zakflapjes erbij gemaakt, ons pruts noemt het haar 'fopzakjes'.
Deze keer eens geen rimpel- of cirkelrok maar eentje met stolpplooien.

Jammer genoeg wilt het weer niet meewerken dus moest ik op zoek naar een toffe, kleurrijke binnenlocatie. Waar kan je beter zitten dan bij Intratuin Olen... Mogelijkheden in overvloed om leuke foto's te maken van ons boerinnekeskleedje...Dus ja, kiezen uit die toffe foto's was niet zo simpel ;-)

Ik ben verliefd op dit jurkje!
Ik ben verliefd op de boerinnekes!
Maar vooral ben ik verliefd op mijn schattige meid!Stof: Farm Girl - Farm Girl Hay Stack van Riley Blake / Pindanutjes
Patroon: Tinny Dress van Straight Grain
Bedankt Intratuin Olen !

6 opmerkingen:

 1. Superleuke jurk. Ze staat er echt prachtig mee...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moh, Dominique, wat een schattigheid in het kwadraat! Dat stofje is ook helemaal mijn ding ;) Echt een toppertje en die dochter van jou, om te smelten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldig! Naaikriebels hebben jou al in de ban!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Whoop whoop! Hier word ik helemaal blij van! Goesting dat ik krijg om zelf achter de machine te kruipen! Zo mooooooi!!! X

  BeantwoordenVerwijderen