maandag 8 augustus 2016

Just Knot It x 2

Ken je dat?
Je ziet een nieuw patroon en denkt direct: 'Dit is het!'

Een uur na de release van Just Knot It van Mind The Whale zat het patroontje al in mijn mailbox!
Deze jurk was pérfect voor het wolkenstofje dat ik thuis had liggen.

Een tijdje geleden zag hiervan een coupon liggen bij Madeline. Zij had het gecombineerd met een felroze accent, zou ik zelf nooit doen maar deze combinatie was echt mooi.
Ik ben absoluut geen roze mama en de dochter is ook absoluut niet voor roze (Hoera!!!) maar deze combinatie was wel top! Ik wou dus een jurk waar het roze in een accent terugkwam en laat JKI daar nu ideaal voor zijn.

Om mijn verlof goed in te zetten had ik een naaidate met enkele van de SewNaaizvriendinnen, zalig om een ganse dag ongestoord te kunnen doorwerken weliswaar onderbroken door toffe gesprekken, veel gelach en ja af en toe ook gesnoep...

De handleiding zit zo goed in elkaar dat mijn eerste jurkje al na 2-3 uurtjes klaar was, ik had nog tijd over dus jurk nummer 2 was op het einde van de dag ook klaar!

Ik maakte de 2 versies in maatje 98 maar achteraf gezien mocht het zelfs nog een maatje kleiner. Ach, beter te groot dan te klein!
Het wolkenjurkje kreeg een open rug en ik accentueerde de voorkant met roze paspel in de tailleband. Het lichtblauwe jurkje kreeg achteraan een knopenpad en aan de voorkant werkte ik met de plooitjes...


Een bezoekje aan een speeltuin en de Zoo van Antwerpen waren ideaal om foto's te maken.
Als er dan ineens een dame naar me komt en vraagt:
'Mag ik de voorkant van uw dochter haar kleedje eens bekijken? Het is zo mooi! Echt knap!'
dan gaat mama glunderen!!!

8 opmerkingen: