woensdag 30 november 2016

Een Louisa jas tegen de koude!

Dat het koud was vandaag moet ik u niet zeggen! Bitterkoud!
Maar met dat winters zonnetje ook ideaal weer om foto's te maken van haar nieuwe jas.

Het verhaal van deze jas gaat als volgt:

Bij de sneakpeaks van Compagnie-M wist ik al dat deze jas nog gemaakt ging worden. Ik denk dat ik de Louisa jurk zo'n 4 à 5 keer gemaakt heb, zoals je hier en hier kan zien, dus de jasversie mag zeker niet ontbreken.
Snel werd dan ook beslist om met een paar vriendinnen samen te komen en samen dezelfde jas te maken gevolgd door een fotoshoot. Toen Marte van Compagnie-M dan ook nog eens een wedstrijd koppelde aan de release van haar nieuwe patroon konden we niet anders dan onze naaidate en fotoshoot snel plannen.
Aangezien de mama's zo goed overeen komen werd het immers hoog tijd om de kids ook eens aan elkaar voor te stellen!
Jammer genoeg moest Isabel afhaken op het moment van onze naaidate en moest Marie-Paule afhaken voor de fotoshoot maar ik ben er zeker van dat hun prachtexemplaar zeer snel op hun blog zal staan.

Het tekenen, uitknippen en verstevigen van deze jas nam al een volledige avond in beslag.
In elkaar steken, daar doen we nog eens een namiddagje bij en het afwerken heb ik tijdens de avondles gedaan. Je hebt er toch wat werk aan!

De stof heb ik onlangs gewonnen (ja weeral gewonnen, bloos bloos) tijdens een toffe VIP-avond bij Atelier In't Leerke te Lier.
Het was de eerste keer dat ik er kwam en al snel viel mijn oog op deze stof. Maar door de iets wat hogere prijs en het feit dat er al zoveel mantelstoffen in mijn kast liggen bleef  ik er toch maar af.
Groot was dan ook mijn enthousiasme toen bleek dat ik de hoofdprijs gewonnen had én deze stof er een onderdeel van was! Samen met nog een bijpassend effen katoentje, leuke tricot én een Straight Grain patroon kan dit wel tellen als prijs. Nog eens merci ladies van In't Leerke!

De stof is een jacquard stof met geweven bloemen erop. U begrijpt me wel als ik zeg dat dit een zondagsjasje gaat worden ipv een schooljas!
Ik koos voor de basisversie van de Louisa jas omdat de stof al zo speciaal is. Ook geen knopen aan de zakken enkel een felgroene paspel en een groene katoen als voering. Als tussenvoering heb ik nog een fleece erbij gedaan zodat het echt een goeie warme jas is.
Ik maakte de 4 jaar voor mijn 3,5jarige, zo kan ze er volgende winter ook nog van genieten.

Samen met Sofie van Momfie trok ik vandaag naar de Abdij in Tongerlo. Ja, alweer de abdij maar het is er zo mooi en de kindjes kunnen er vrij rondlopen of fietsen met het zonnetje op hun snoet in een prachtige groene omgeving.
Hoewel ons pruts niet in haar doen was en de nodige kuren had, is het me toch gelukt om mooie foto's te nemen. Ja, hou u vast aan een overload want ik kon niet kiezen! Enkele detailfoto's:
En de twee deugnieten bij elkaar!
23 opmerkingen:

 1. Wat een mooi jasje en de foto's zijn om voor te smelten. Top! Volgende keer weer samen paraat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgende keer geven jullie maar een gil, ik heb hier twee halve Louisajasjes af, en verdien enkel nog een sjot onder mijn gat om ze af te maken. (en liefst nog voor het einde van de week natuurlijk). Al zal het voor de wedstrijd geen verschil maken, jij hebt gewonnen voor mijn part!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, merci meid! Volgende keer kom je idd maar meedoen!

   Verwijderen
 3. Heel veel hartjes voor jouw popje in haar jasje. Ik hoop dat ik de volgende keer mee kan voor de shoot, want het is er precies wel heel mooi! En nu maar duimen voor de goeie afloop van de wedstrijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel hartjes voor dit exemplaar! Ik dacht al de stof te herkennen :) echt heeeel knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toffe foto's! Doen we zeker nog eens hè! 😆

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut! En hopelijk is ons pruts dan een beetje 'socialer' ;)

   Verwijderen
 6. Oooh wat een prachtexemplaar! 😍😍

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie jas !!
  Mijn exemplaar is ook bijna af. Enkel nog omzomen en het keergat dichtnaaien. Hopelijk blijft het nog enkele dagen zo'n mooi weer voor de foto's...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel mooi! De locatie ga ik onthouden voor toekomstige fotoshoots :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Waaw! Die stof is echt een geweldig schot in de roos! Prachtig...

  BeantwoordenVerwijderen