zondag 24 mei 2015

The princess and the frogs

Inkalily Fabrics! Een nieuwe ontdekking...

Inkalily is een spaans merk met ongelooflijk mooie stoffen, de tekeningen die erop staan zijn precies met de hand getekend!
De prijzen per meter zijn heel schappelijk maar doordat het vanuit Spanje moet komen lopen de verzendkosten wel een beetje op!
Maar dankzij het wereldwijde web ken ik ondertussen al heel wat dames die dezelfde passie delen én die ook wel een bestelling wilden plaatsen bij Inkalily, kwestie van de verzendkosten wat te delen!

Laat ik deze toffe dames maar online-sewing-friends noemen... Ik heb ze nog nooit gezien maar toch kennen we mekaar precies ;-)
Volgend jaar in februari (lijkt nog zo ver weg) ga ik trouwens met sommige van hen op sewing-weekend. Een gans weekend met een toffe bende in een huis waar iedereen dezelfde gezonde verslaving heeft, naaien!
Geen kids die naast je staan te zeuren, geen was en plas, geen potje koken... Enkel en alleen je hobby uitoefenen met een toffe groep! Ik ben nu al aan het aftellen...

Maar soit, we wijken af... Inkalily en de groepsaankoop...
1 probleem, kies maar eens een stof uit... Ik denk dat ik een uur op hun webshop heb zitten kijken en ik bleef twijfelen. Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor 'the princess and the frogs' gegaan. Een tweede stofje heb ik ook nog gekocht maar dit verklap ik nog niet, er moet namelijk nog een cadeautje van gemaakt worden!

Ik wou eens een ander jurkje dan de A-lijntjes of het basiskleedje van SVDHZ.
Net op dat moment postte Minniemie een creatie van dit patroon, de Lily Fawn dress van Willow&Co. Yes, deze zal het worden!
Minniemie is trouwens één van mijn favoriete blogs! Haar smaak is helemaal mijn ding, ik heb al veel inspiratie uit haar blog gehaald!

Het maken van de jurk ging redelijk vlot maar net zoals bij haar had ik dezelfde problemen met de mouwen en had ik dezelfde stress bij het passen van dit kleedje. Er isnamelijk geen rits maar door de cross-over yoke is de halsopening wel wijd genoeg om het aan te krijgen.

Jammer genoeg is het kleedje nog net iets te groot, te lang en iets te wijd... Gezien mijn pruts haar kleerkast uitpuilt met kleedjes ga ik dit nu niet aanpassen maar rustig aan de kapstok laten hangen tot het wel mooi aanpast. Dus, deze keer geen aan-foto's, die zullen voor binnen een maandje of 2 zijn ;-)
4 opmerkingen:

  1. Mooi!!! Ik ben fan! Regelmatig passen want anders gaat het snel te klein zijn ;) En februari, dat gaat er zoooo snel zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat ben ik blij om te lezen dat je graag bij mij komt kijken, dat is echt heel fijn! Ik heb dit jurkje trouwens echt ferm ingekort, ik zie vaak bij Amerikaanse patronen dat ze veel langer vallen dan de patroontjes van Belgische ontwerpsters bijvoorbeeld... Het is wel een schoontje geworden!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super mooi! En inderdaad een heerlijk stofje. En ik ga ook graag bij MinnieMie kijken, ferme madam hé :-)

    BeantwoordenVerwijderen