dinsdag 27 maart 2018

Een bloem van een Frederique!

Welgeteld een half jaar is het geleden dat ik hier nog iets gepost heb!
Schandalig!

Heb ik daar excuses voor? Jazeker!
- Sinds de komst van onze Berreman vliegt de tijd nog sneller dan voordien (cliché der clichés maar het is nu eenmaal een feit!)
- In de winter is het zo moeilijk om leuke foto's nemen;
- Serieuze naaidip achter de rug;
- Geen inspiratie om te schrijven;
- Een huis gekocht dus onze gedachten zaten ergens anders!
- ... en we kunnen nog wel even doorgaan...

Toch vind ik het jammer dat ik deze blog niet onderhouden heb.
Misschien heb ik niet zoveel lezers of is blogland een beetje stil gevallen, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ook ik nog bitter weinig blogs gelezen heb de laatste maanden. Instagram daarentegen is hot en trending en toch ook zo gemakkelijk!
Maar ik vind het jammer voor mezelf en voor de kindjes. Deze blog is er gekomen om een geldige reden te hebben zodat ik veel én mooie foto's van de kindjes zou maken!
Ook al leest niemand deze berichtjes, voor mij is het een soort van dagboek én fotoboek van ons Freeke Pateeke en onze Berreman. Dus ja, ik ga mijn best doen om vanaf nu deze blog terug deftig te onderhouden...
Misschien wordt de tekst en uitleg wel wat minder maar soms zeggen foto's meer dan woorden!

Heb ik het afgelopen half jaar dan nog genaaid? Ja hoor! Wel minder dan de maanden voordien maar de fut, energie en goesting was ineens verdwenen tot ik enkele weken geleden een topper van een patroon mocht testen en ik direct mijn goesting terug gevonden had! later deze week meer over dit patroontje ;-)
Tijdens ons halfjaarlijkse sewnaaiz weekend werd er niet alleen gegeten, gedronken (tot in de vroege uurtjes), gelachen maar uiteraard ook genaaid.

Dit weekend zou ik eens echt genieten van de vrije tijd, uitslapen en de vriendinnen én zou ik me niet opfokken om zoveel mogelijk stuks af te krijgen! En ja hoor, zo gezegd zo gedaan. Ik kwam (maar) met 4 stuks naar huis.

Eén daarvan was de Frederique Dress van Compagnie-M. Ik moet toegeven dat ik niet zo'n fan was van dit patroontje.
Maar de naaivriendinnen wisten me toch te overtuigen en omdat dit een kleedje is waar toch veel werk in kruipt wou ik het op weekend maken waar ik voldoende tijd en rust had.
Dat er veel werk in kruipt is nog een understatement maar naarmate het jurkje vorderde werd ik ook wel enthousiaster.

Ik koos ervoor om een retrostof te gebruiken die ik op de kop kon tikken op 2nd Handmade! Voor amper een paar eurootjes had ik zeker 2,5m prachtige stof.

Afgelopen weekend was het eindelijk mooi weer en kon ons poppemie haar jurkje showen.
En of ze zin had in een fotoshoot!











5 opmerkingen:

  1. IK begrijp wat je bedoelt ivm het bloggen. Ook al vaak op het punt gestaan om te stoppen, want je steekt er toch wel veel tijd in en in vergelijking met vroeger komt er steeds minder reactie. Maar om dezelfde reden als jij, een soort dagboek voor later, ga ik ermee door.

    Prachtige frederique trouwens. Perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heel knap! Het staat je juffertje beeldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kom nog steeds graag meelezen zo'n mooi kleedje

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Heel mooi stofje, staat haar prachtig!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wauw, ze staat echt supermooi met dat kleedje!

    BeantwoordenVerwijderen